Hlavní obsah

Paprika žlutá

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie120 kJ
Bílkoviny1 g
Tuky0,3 g
Sacharidy6 g
Sůl0,01 g
SAFA0,06 g
Vláknina1 g
Cukry3 g

Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Žlutá paprika je bohatým zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Papriku je vhodné zařazovat do jídelníčku.