Hlavní obsah

Hrášek mražený

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie320 kJ
Bílkoviny5,8 g
Tuky0,5 g
Sacharidy10 g
Sůl0,09 g
SAFA0,08 g
Vláknina5 g
Cukry4 g

Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Mražený hrášek je možné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada potraviny

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.