Hlavní obsah
Hrášek
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 330 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Tuky | 0,5 g |
Sacharidy | 12 g |
Sůl | 0,02 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 6,5 g |
Cukry | 6 g |
Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Hrášek je zdrojem provitaminu A, vitaminu C, K, kyseliny listové a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku, manganu a fosforu. Hrášek je vhodné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama