Hlavní obsah
Cibulka jarní
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 140 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Tuky | 0,2 g |
Sacharidy | 7 g |
Sůl | 0,04 g |
SAFA | 0,04 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 2 g |
Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Cibulka je bohatým zdrojem vitaminu K, provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Cibulku je vhodné zařazovat do jídelníčku.
Postranní panel
Reklama
Reklama