Hlavní obsah

Cibulka jarní

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie140 kJ
Bílkoviny2 g
Tuky0,2 g
Sacharidy7 g
Sůl0,04 g
SAFA0,04 g
Vláknina3 g
Cukry2 g

Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Cibulka je bohatým zdrojem vitaminu K, provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Cibulku je vhodné zařazovat do jídelníčku.