Hlavní obsah

Bonduelle Kukuřice mražená

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie359 kJ
Bílkoviny3,2 g
Tuky2,1 g
Sacharidy11,5 g
Sůl0,5 g
SAFA0,5 g
Vláknina3,8 g
Cukry5,2 g

Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Mraženou kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada potraviny

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.