Hlavní obsah
Vejce křepelčí
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 660 kJ |
Bílkoviny | 13 g |
Tuky | 11 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 3,85 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 0 g |
Vejce jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, obsahují okolo 10 % tuků (zejména fosfolipidů) s příznivým složením mastných kyselin, obsah sacharidů je ve vejcích zanedbatelný. Dále jsou vejce bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Vejce obsahují sice poměrně vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Křepelčí vejce má téměř stejné složení jako vejce slepičí, platí to i pro obsah cholesterolu na 100 g. Mají však nižší hmotnost, proto je obsah všech živin v 1 kusu nižší.
Náhrada potraviny
Křepelčí vejce můžete pro zpestření jídelníčku občas konzumovat. Nahradit ho můžete běžnějším vejcem slepičím, které má téměř shodné složení.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama