Hlavní obsah
Vejce křepelčí
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 660 kJ |
Bílkoviny | 13 g |
Tuky | 11 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 3,85 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 0 g |
Vejce jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, obsahují okolo 10 % tuků (zejména fosfolipidů) s příznivým složením mastných kyselin, obsah sacharidů je ve vejcích zanedbatelný. Dále jsou vejce bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Vejce obsahují sice poměrně vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Křepelčí vejce má téměř stejné složení jako vejce slepičí, platí to i pro obsah cholesterolu na 100 g. Mají však nižší hmotnost, proto je obsah všech živin v 1 kusu nižší.
Náhrada potraviny
Křepelčí vejce můžete pro zpestření jídelníčku občas konzumovat. Nahradit ho můžete běžnějším vejcem slepičím, které má téměř shodné složení.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama