Hlavní obsah
Sýr nízkotučný polotvrdý 20% průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 900 kJ |
Bílkoviny | 29 g |
Tuky | 9 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 1,7 g |
SAFA | 6,08 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2,4 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Sýr s 20 % tuku v sušině obsahuje poměrně málo tuku a energetická hodnota je ještě přijatelná. Tento sýr můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Z tvrdých a polotvrdých sýrů jsou tyto sýry nejvhodnější. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama