Hlavní obsah
Sedlčanský Vltavín 56%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 516 kJ |
Bílkoviny | 19 g |
Tuky | 32 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1,8 g |
SAFA | 15 g |
Vláknina | 1,1 g |
Cukry | 0 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Vltavín je zrající dvouplísňový sýr. Tento sýr má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například hermelín 30%, camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Postranní panel
Reklama
Reklama