Hlavní obsah

Moravia Gyros Kořeněný bílý sýr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie960 kJ
Bílkoviny20 g
Tuky16,5 g
Sacharidy1 g
Sůl3,7 g
SAFA10 g
Vláknina0 g
Cukry1 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tento sýr má ještě přijatelné množství tuku a energetickou hodnotu, můžete ho občas v malém množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.