Hlavní obsah
Madeta Sýrový dort s vlašskými ořechy
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 353 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 28 g |
Sacharidy | 2,5 g |
Sůl | 2,8 g |
SAFA | 18,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2 g |
Jedná se o výrobek z taveného sýra a ořechů. Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama