Hlavní obsah

Madeta Sýrový dort s vlašskými ořechy

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 353 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky28 g
Sacharidy2,5 g
Sůl2,8 g
SAFA18,9 g
Vláknina0 g
Cukry2 g

Jedná se o výrobek z taveného sýra a ořechů. Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.