Hlavní obsah
Kora Parenička 24%
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 998 kJ |
| Bílkoviny | 29,8 g |
| Tuky | 12,1 g |
| Sacharidy | 1,9 g |
| Sůl | 3,1 g |
| SAFA | 8,1 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,76 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Jedná se o uzený polotvrdý sýr. Oproti většině ostatních sýrů obsahuje trochu méně tuku, nevýhodou je však vysoký obsah soli. Konzumujte ji jen v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou sýry s nižším soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






