Hlavní obsah
Italy Mozzarella
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 880 kJ |
Bílkoviny | 17 g |
Tuky | 15 g |
Sacharidy | 0,5 g |
Sůl | 0,5 g |
SAFA | 11 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0,5 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozzarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je mozzarella nebo zottarella light, která obsahuje méně tuku. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.
Postranní panel
Reklama
Reklama