Hlavní obsah

Italy Mozzarella

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie880 kJ
Bílkoviny17 g
Tuky15 g
Sacharidy0,5 g
Sůl0,5 g
SAFA11 g
Vláknina0 g
Cukry0,5 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozzarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější je mozzarella nebo zottarella light, která obsahuje méně tuku. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.