Hlavní obsah

Galbani Mozzarella Light

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie722 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky11 g
Sacharidy1,6 g
Sůl0,7 g
SAFA7,4 g
Vláknina0 g
Cukry0,9 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu, oproti klasické mozzarelle má tento výrobek výrazně nižší obsah tuku a energetickou hodnotu, v přiměřeném množství ho tedy můžete zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete občas zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými sýry s nižším obsahem tuku, například cottagem nebo olomouckými tvarůžky.