Hlavní obsah
Eidam uzený 45%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 450 kJ |
Bílkoviny | 27 g |
Tuky | 26 g |
Sacharidy | 1 g |
Sůl | 2 g |
SAFA | 17,55 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Sýr s 45 % tuku v sušině už má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho do jídelníčku raději ve větším množství nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou polotvrdé sýry s 20 nebo 30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama