Hlavní obsah
Camembert 50%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 220 kJ |
Bílkoviny | 18 g |
Tuky | 24,5 g |
Sacharidy | 0,4 g |
Sůl | 1,7 g |
SAFA | 16,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0,4 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Camembert je zrající sýr s plísní na povrchu, tento sýr obsahuje 50 % tuku v sušině, což už je vysoké množství. Energetická hodnota je také vysoká, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Postranní panel
Reklama
Reklama