Hlavní obsah
Camembert 30%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 900 kJ |
Bílkoviny | 24 g |
Tuky | 13 g |
Sacharidy | 0,4 g |
Sůl | 1,7 g |
SAFA | 8,7 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0,4 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Camembert je zrající sýr s plísní na povrchu, obsahuje 30 % tuku v sušině, což je ještě přijatelné množství. Tento sýr můžete v přiměřeném množství občas zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento sýr můžete nahradit hermelínem 30%, stříbrňákem nebo Sedlčanským hermelínem Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Postranní panel
Reklama
Reklama