Hlavní obsah

BONI Korbáčik natur 25%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie955 kJ
Bílkoviny27,4 g
Tuky11,5 g
Sacharidy1,7 g
Sůl4,5 g
SAFA7,76 g
Vláknina0 g
Cukry0,68 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Korbáčky jsou pařené sýrové copánky. Obsahují oproti jiným sýrům méně tuku, energetická hodnota je proto také nižší. Nevýhodou je však velmi vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou sýry s nižším soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.