Hlavní obsah
Bluedino Jadel 37%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 172 kJ |
Bílkoviny | 23,5 g |
Tuky | 20,2 g |
Sacharidy | 1,5 g |
Sůl | 5 g |
SAFA | 13 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,5 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Jadel je pařený bílý sýr, obsahuje poměrně vysoké množství tuku a soli, není proto vhodné ho konzumovat ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama