Hlavní obsah
Blaťácké zlato 48%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 375 kJ |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 27 g |
Sacharidy | 1,1 g |
Sůl | 2 g |
SAFA | 18 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,1 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Blaťácké zlato je měkký zrající sýr s vysokým obsahem tuku. Energetická hodnota je také vysoká a není proto vhodné tento sýr konzumovat ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.
Postranní panel
Reklama
Reklama