Hlavní obsah

Babybel 45%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 260 kJ
Bílkoviny22 g
Tuky24 g
Sacharidy0 g
Sůl1,8 g
SAFA16,2 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Babybel je poloměkký zrající sýr s vysokým obsahem tuku. Energetická hodnota je také vysoká a není proto vhodné tento sýr konzumovat ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například babybel light, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.