Hlavní obsah

Apetito lahodně smetanové 49%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie867 kJ
Bílkoviny9 g
Tuky16,5 g
Sacharidy5 g
Sůl2,3 g
SAFA10,9 g
Vláknina0 g
Cukry2 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje menší množství bílkovin a velké množství tuku, proto ho při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.