Hlavní obsah
Koláček do hrníčku (hotový pokrm)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 131 kJ |
Bílkoviny | 5,4 g |
Tuky | 7,5 g |
Sacharidy | 44,6 g |
Sůl | 0,5 g |
SAFA | 3,9 g |
Vláknina | 1,5 g |
Cukry | 26,5 g |
Jedná se o směs cukru, mouky, tukového přípravku, zpěňovače a mnoha dalších přísad, do které se přidává mléko a přípravuje se v mikrovlnné troubě. Hodnoty jsou uvedené na hotový pokrm. Energetická hodnota je poměrně vysoká, obsah tuku je přijatelný, jedná se však o tuk s nevhodným složení, nevýhodou je také vyšší obsah cukru, tento pokrm je tedy především zdrojem energie a nepřináší mnoho příznivých látek, není tedy vhodné ho zařazovat pravidelně do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.
Postranní panel
Reklama
Reklama