Hlavní obsah
Hříbková krémová polévka Knorr (hotový pokrm)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 250 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 1,1 g |
SAFA | 2,5 g |
Vláknina | 0,4 g |
Cukry | 0,8 g |
Polévky mají díky vysokému obsahu vody poměrně nízkou energetickou hodnotu. Je možné je konzumovat buď jako hlavní jídlo, když je doplníte například celozrnným pečivem, nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou, anebo před hlavním jídlem, polévku však započítejte do energetického příjmu a úměrně snižte množství hlavního pokrmu. Polévky v prášku jsou však především zdrojem sacharidů, někdy i tuku s nevhodným složením a nepřináší mnoho příznivých látek. Často obsahují také mnoho soli a glutamát sodný, jejichž konzumace by se měla z důvodu nadměrného příjmu sodíku omezovat. Není proto příliš vhodné tyto polévky pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou polévky připravené z čerstvých surovin. Ideálně přidejte do polévky více zeleniny a pokud ji konzumujete jako hlavní jídlo, tak i více bílkovinného zdroje (libové maso, vejce). Polévky nezahušťujte nebo pro zahuštění použijte například rozmixovanou zeleninu nebo bramboru. Pokud byste konzumovali polévky z prášku, vybírejte polévky s co nejnižším obsahem tuku, soli a bez přidaného glutamátu.
Postranní panel
Reklama
Reklama