Hlavní obsah
Bramborové těsto v prášku (hotové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 700 kJ |
Bílkoviny | 4,6 g |
Tuky | 0,6 g |
Sacharidy | 34 g |
Sůl | 0,8 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o univerzální bramborovou směs pro přípravu knedlíků, kroket, placek a dalších bramborových pokrmů. Směs je složena ze sušených brambor, pšeničné mouky a přídatných látek, je proto především zdrojem energie a neobsahuje významné množství prospěšných látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Dejte pozor na úpravu smažením (např. kroket, placek), díky které se výrazně zvýší obsah tuku a energetická hodnota.
Náhrada potraviny
Výjimečně můžete tento pokrm zařadit do jídelníčku, výhodnější je však udělat si vlastní těsto z brambor. Bude obsahovat více prospěšných látek (vlákniny, vitaminů), žádné látky přídatné a bude mít nižší glykemický index. Ještě vhodnější alternativou jsou vařené brambory, rýže natural nebo celozrnné těstoviny.
Postranní panel
Reklama
Reklama