Hlavní obsah
Bramborová kaše s mlékem v prášku (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 470 kJ |
Bílkoviny | 10 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 72 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 1,1 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 2,2 g |
Instantní směs pro přípravu bramborové kaše většinou obsahuje sušené brambory, sušené mléko, řadu přídatných látek a často je také přidáván tuk, svým složením tedy není zcela vhodná. Nevýhodou je také vysoký glykemický index.
Náhrada potraviny
Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku a nižší energetickou hodnotu. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama