Hlavní obsah
Bramborák v prášku (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 350 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 69 g |
Sůl | 4 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 1,4 g |
Klasický bramborák smažený na tuku obsahuje vysoké množství tuku, proto není vhodné ho pravidelně konzumovat. Pokud však budete bramborák připravovat nasucho nebo na malém množství oleje, můžete ho občas v přiměřeném množství zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Bramborák nesmažte na tuku, ale jen nasucho na teflonové pánvi nebo na kapce kvalitního oleje vhodného na smažení (např. řepkového). Vhodnější přílohou jsou však vařené brambory, rýže natural nebo celozrnné těstoviny. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama