Hlavní obsah
Bábovka Semix (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 950 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 49 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 0,6 g |
Vláknina | 1,5 g |
Cukry | 20 g |
Jedná se o směs z cukru, mouky, škrobu, syrovátky, kypřící látky a dalších přísad, která se smíchá s tukem, vejci a vodou. Energetická hodnota je uvedená pouze pro suchou směs, výsledná energetická hodnota pokrmu bude tedy jiná, zvýší se především obsah tuku a bílkovin. Bábovka je především zdrojem energie a nepřináší mnoho příznivých látek, není tedy vhodné ji pravidelně zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.
Postranní panel
Reklama
Reklama