Hlavní obsah

Bábovka Semix (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie950 kJ
Bílkoviny5 g
Tuky1 g
Sacharidy49 g
Sůl1 g
SAFA0,6 g
Vláknina1,5 g
Cukry20 g

Jedná se o směs z cukru, mouky, škrobu, syrovátky, kypřící látky a dalších přísad, která se smíchá s tukem, vejci a vodou. Energetická hodnota je uvedená pouze pro suchou směs, výsledná energetická hodnota pokrmu bude tedy jiná, zvýší se především obsah tuku a bílkovin. Bábovka je především zdrojem energie a nepřináší mnoho příznivých látek, není tedy vhodné ji pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.