Hlavní obsah
Bábovka Dr. Oetker (hotový pokrm)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 270 kJ |
Bílkoviny | 4 g |
Tuky | 11,8 g |
Sacharidy | 45 g |
Sůl | 0,58 g |
SAFA | 1,2 g |
Vláknina | 1,5 g |
Cukry | 18,2 g |
Popis potraviny se připravuje.
Náhrada potraviny
Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.
Postranní panel
Reklama
Reklama