Hlavní obsah

Bábovka Dr. Oetker (hotový pokrm)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 270 kJ
Bílkoviny4 g
Tuky11,8 g
Sacharidy45 g
Sůl0,58 g
SAFA1,2 g
Vláknina1,5 g
Cukry18,2 g

Popis potraviny se připravuje.

Náhrada potraviny

Jemné pečivo obecně slouží především jako zdroj energie a nepřináší mnoho cenných látek, proto se snažte jeho konzumaci omezovat. I jemné pečivo je však možné připravit ve zdravější podobě, při pečení používejte co nejméně tuku a cukru, snažte se přidat nějaký zdroj bílkovin (tvaroh, jogurt, kefír, šmakoun) a používat celozrnnou mouku. Vhodné je také část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž se sníží energetická hodnota a glykemický index pokrmu.