Hlavní obsah
Zavináče ze sleďů
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 500 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 7 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 2,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2,5 g |
Jedná se o sledě zavinuté s nakládanou zeleninou, které se marinují v octovém nálevu. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin, můžete ho proto zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete občas zařadit do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama