Hlavní obsah

Zavináče ze sleďů

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie500 kJ
Bílkoviny9 g
Tuky7 g
Sacharidy5 g
Sůl1,5 g
SAFA2,8 g
Vláknina0 g
Cukry2,5 g

Jedná se o sledě zavinuté s nakládanou zeleninou, které se marinují v octovém nálevu. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin, můžete ho proto zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete občas zařadit do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.