Hlavní obsah

Tuňáková pomazánka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 160 kJ
Bílkoviny9 g
Tuky25 g
Sacharidy4 g
Sůl1,6 g
SAFA12,5 g
Vláknina0,3 g
Cukry3,2 g

Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tato pomazánka obsahuje vysoké množství tuku, jedná se však především o tuk s příznivým složením mastných kyselin.

Náhrada potraviny

Tuto pomazánku můžete v malém množství konzumovat, vhodnější je však připravit si vlastní pomazánku. Při přípravě použijte tuňáka ve vlastní šťávě nebo důkladně okapaného tuňáka v oleji, nízkotučný nebo polotučný tvaroh a nepřidávejte máslo. Pomazánku konzumujte s malým množstvím celozrnného pečiva a větším množstvím zeleniny.