Hlavní obsah

Sleďové závitky v rosolu

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie500 kJ
Bílkoviny14 g
Tuky5 g
Sacharidy3 g
Sůl1,5 g
SAFA2 g
Vláknina0 g
Cukry1,5 g

Sleď je mořská tučná ryba. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin. V tomto výrobku není přidán žádný další tuk, můžete ho proto zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.