Hlavní obsah
Sleďové závitky v rosolu
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 500 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Tuky | 5 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,5 g |
Sleď je mořská tučná ryba. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin. V tomto výrobku není přidán žádný další tuk, můžete ho proto zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama