Hlavní obsah
Sleďové filety v oleji
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 210 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 27 g |
Sacharidy | 2 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 10,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1 g |
Sleď je mořská tučná ryba. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky ze sleďů, které neobsahují přidaný olej, například sleď v octovém nálevu nebo sleďové závitky v rosolu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.
Postranní panel
Reklama
Reklama