Hlavní obsah

Pepřenky

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 210 kJ
Bílkoviny9 g
Tuky27 g
Sacharidy2 g
Sůl1,5 g
SAFA10,8 g
Vláknina0 g
Cukry1 g

Jedná se o výrobek z marinovaných sleďů. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada potraviny

Volte raději rybí výrobky v aspiku, ve vlastní šťávě nebo nejlépe ryby čerstvé.