Hlavní obsah
Matjesový salát
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 990 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 22 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 2 g |
SAFA | 4,4 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 0,75 g |
Ingredience: 50 g sleďových filetů, 14 g sterilovaných okurek, 8 g sterilovaných žampionů, 10 g cibule, 10 g majonézy, 10 g zakysané smetany, 2 g aspiku, čerstvý kopr Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje mnoho tuku, jedná se sice převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin, energetická hodnota salátu je však příliš vysoká.
Náhrada potraviny
Tento salát má poměrně vysoký obsah tuku a je proto energeticky vydatný, do jídelníčku ho raději nezařazujte. Vhodnější složení má například tuňákový salát, který obsahuje méně tuku. Pokud si salát připravujete doma, použijte místo majonézy bílý jogurt, vynechte smetanu a doplňte ho zeleninou.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama