Hlavní obsah

Lahůdkový sýrový salát

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 060 kJ
Bílkoviny14 g
Tuky20 g
Sacharidy4 g
Sůl1,6 g
SAFA4 g
Vláknina1 g
Cukry1 g

Ingredience: 37 g tvrdého sýra, 19 g měkkého salámu, 7 g sterilovaných okurek, 6 g celeru, 3 g cibule, 10 g vajec, 9 g majonézy, 9 g bílého jogurtu, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje mnoho tuku s nepříznivým složením a je energeticky příliš vydatný, proto ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou saláty s menším množstvím tuku s příznivějším složením, například luštěninové nebo rybí, ideálně takové, které neobsahují majonézu.