Hlavní obsah

Bramborový salát s vejci

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie640 kJ
Bílkoviny2 g
Tuky11 g
Sacharidy10 g
Sůl1,5 g
SAFA2,2 g
Vláknina1,1 g
Cukry2,5 g

Ingredience: 47 g brambor, 16 g sterilovaných okurek, 4 g sterilované mrkve, 4 g cibule, 7 g vajec, 20 g majonézy, ocet, cukr, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), obsahuje však malé množství bílkovin. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.

Náhrada potraviny

Tento salát můžete výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho však nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin.