Hlavní obsah

Bramborový salát s majonézou

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie650 kJ
Bílkoviny2 g
Tuky10 g
Sacharidy13 g
Sůl1,5 g
SAFA2 g
Vláknina1,2 g
Cukry3,25 g

Ingredience: 45 g brambor, 14 g sterilovaných okurek, 8 g sterilované mrkve, 3 g sterilovaného hrášku, 4 g cibule, 20 g majonézy, 5 g hořčice, 2 g octa, 1 g cukru, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), neobsahuje však téměř žádné bílkoviny. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.

Náhrada potraviny

Tento salát můžete výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho však nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin a méně tuku.