Hlavní obsah
Vitana Hrách žlutý předvařený (uvařený)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 750 kJ |
Bílkoviny | 12 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 31 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 2,7 g |
Cukry | 2 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Hrách je zdrojem provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku a fosforu, minerální látky jsou však v luštěninách hůře využitelné. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Hrách je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Hrách můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama