Hlavní obsah
Rýžové nudle uvařené (solené)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 800 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 44 g |
Sůl | 0,35 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 0,9 g |
Výhodou rýžových nudlí je jejich rychlá příprava. Jsou však především zdrojem energie a neobsahují významná množství prospěšných látek, nevýhodou je také vysoký glykemický index.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny nebo rýže natural, které mají nižší glykemický index a obsahují více nutričně významných látek (vitaminy, vláknina). Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy např. dušenou zeleninou. Zcela nevhodnou přílohou jsou smažené rýžové nudle, které obsahují vysoké množství tuku.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama