Hlavní obsah

Bulgur pšeničný (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 500 kJ
Bílkoviny12 g
Tuky1,3 g
Sacharidy75 g
Sůl0,12 g
SAFA0,2 g
Vláknina9 g
Cukry0,4 g

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.

Náhrada potraviny

Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.