Hlavní obsah
Bulgur pšeničný uvařený (nesolený)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 550 kJ |
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 0,47 g |
Sacharidy | 27,39 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0,07 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 0,15 g |
Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.
Náhrada potraviny
Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama