Hlavní obsah

Bulgur pšeničný uvařený (nesolený)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie550 kJ
Bílkoviny4,38 g
Tuky0,47 g
Sacharidy27,39 g
Sůl0,01 g
SAFA0,07 g
Vláknina3 g
Cukry0,15 g

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.

Náhrada potraviny

Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.