Hlavní obsah
Brambory vařené (solené)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 310 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Tuky | 0,3 g |
Sacharidy | 14 g |
Sůl | 0,4 g |
SAFA | 0,06 g |
Vláknina | 1,7 g |
Cukry | 1 g |
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek. Vařené brambory neobsahují žádný tuk a mají nižší glykemický index než jinak upravené brambory, zařazujte je proto do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vařené brambory jsou vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, při přísnějších režimech nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama